Historie

Voetbalvereniging Ruinerwold is opgericht op 31 juli 1941, na een oproep in de vrijdagkrant van 25 juli om mensen te verzamelen die geïnteresseerd waren in de oprichting van een voetbalclub. Bijna alle aanwezigen stemden vóór de oprichting en ongeveer 30 personen meldden zich direct als lid aan. 

Het eerste voorlopige bestuur bestond uit de heren S. Lenos, H. Jalvingh, J. ter Braake, A.H.G. van Arkel en A. Pot. De club kreeg de naam V.V. Ruinerwold en koos voor een groen shirt en een zwarte broek als tenue. Leden moesten hun eigen tenue kopen en de contributie werd vastgesteld op 6 gulden voor oudere leden en 4 gulden voor aspiranten. Donateurs moesten 1 gulden per jaar betalen. De eerste tijd werd er geoefend op een veldje achter het café.

In de jaren 70 en 80 bleef de club actief in de derde klasse, met af en toe deelname aan de nacompetitie voor promotie. In de jaren 90 wist de club zich eindelijk te handhaven in de tweede klasse, en in 2000 promoveerde de club naar de eerste klasse. In de eerste klasse bleef de club actief tot in de jaren 10, waarna de club degradeerde naar de tweede klasse. In de afgelopen jaren is de club actief geweest in de tweede en derde klasse van de KNVB.

Naast het seniorenvoetbal heeft de club ook een aantal jeugdteams in verschillende leeftijdscategorieën, evenals zaalvoetbalteams. De club organiseert ook regelmatig activiteiten voor haar leden, zoals quizzen, barbecues en feesten. Voetbalvereniging Ruinerwold is een belangrijke vereniging in de lokale gemeenschap en heeft door de jaren heen een rijke historie opgebouwd. De club blijft actief en hoopt ook in de toekomst haar leden te kunnen voorzien van goed voetbal en leuke activiteiten.

Meer informatie?

Als er nog leden, oud-leden of andere belangstellenden zijn die oude foto’s, berichtjes o.i.d. hebben, stuur deze dan naar: internetcommissie@vvruinerwold.nl